Artikeln har betyget:

Gör din hemsida synlig!
Bland det tråkigaste som finns är att göra en hemsida som ingen hittar. Du kan dock själv påverka antalet besök som du får till din sida. Det gäller att skaffa inlänkar till din hemsida. Detta behöver inte vara svårt. Nedan är några tips på hur du effektivt får länkar till din egen hemsida.

Naturliga länkar
Naturliga länkar är kanske det bästa sättet att få länkar. Naturliga länkar är när andra hemsidor spontant länkar till din sida. Du kan se detta som en röst på att de tycker att din sida är bra och läsvärd. Ofta är det svårt för en ny hemsida att bli bäst inom sin kategori. Försök att se till att din hemsida är unik på något sätt. Lägg ner jobb och se till att sidan är lättläst och ger besökaren ett mervärde. Flera sökmotorer mäter hur lång tid en besökare som de hänvisar till en sida är där. Det är inte bra om en stor andel av besökarna bara ” stutsar” tillbaka till sökmotorn efter att ha besökt din hemsida. Försök att se till så att marioriteten av alla besökare åtminstone stannar någon minut på din hemsida.

Länkbyte med andra sidor
Ett vanlig sätt att skaffa inlänkar är genom länkbyten med andra sidor. Tyvärr så ser sökmotorena igenom detta och ger länkbytes länkar lägre värde än naturliga länkar. Det tar också mycket tid att byta länkar med andra länksidor. Alla som byter länkar inte helt ärliga. Det är vanligt att man efter någon vecka tar bort länken till sidan man bytt med. Om du använder länkbyte så måste du därför regelbundet kontrollera så att alla länkar fortfarande finns kvar. Detta tar naturligtvis tid. Om du har flera hemsidor så kan du öka ”kraften” i länkbytet väsentligt genom att genomföra trevägslänkbyten. Du länkar tillbaka från en annan site än den som din länkkompis länkar till.
Exempel på en länkbytes sida

Artiklar på nätet
Ett av det bästa sättet att få inlänkar till sin egen sida är genom att skriva en artikel som handlar om det som din hemsida tar upp. Länka sedan i din artikel till din egen hemsida. Din artikel publicera du sedan på en artikelsite på nätet.
En Svensk artikelsida är hemsidan sidan, Svenska artiklar Det finns fler artikelsidor som tar emot Svenska artiklar. Du hittar en lista på svenska artikel siter här.

En viktig sak är att se till att varje artikel som du publicerar är unik. De sökmotorer som indexerar sidorna är duktiga på att upptäcka dubletter av artiklar. Stuva om texten och byt ut så många ord som möjligt mot synonymer för att se till att artikeln inte blir markerad som dubblett.

Länkkataloger
Ett enkelt sätt att få inlänkar är att anmäla din hemsida till så många länkkataloger som möjligt. Det finns ett mycket stort antal länkkataloger som du kan anmäla dig till. Du hittar en lista på svenska länkkataloger här.
Värdet av länkar från länkkataloger har minskat. De har dock fortvarande ett värde.

Länkar från egen Blogg
Ett klassiskt sätt att få länkar är att ha några egna bloggar som handlar om ungefär samma sak som din hemsida. Skaffa till exempel fem bloggar och skriv i dessa varannan dag. Länka med jämna mellanrum till din egen site.

Viktigt:
Försök alltid att få länkar till undersidor på din site. Det är tillexempel bättre att få en länk till sidan www.minsite.com/exempel.html än att få en länk till huvudsidan www.minsite.com
Att skaffa inlänkar är ett stort jobb som ofta i början tar mycket tid.

Lycka till!
Article Source: Svenska-artiklar.se
Skribent: Anders B
01:51:33 27-09-2009

Betygsätt artikel: 1 2 3 4 5
Det finns inga kommentarer än!